Vem är Valentino Livramento? Liv, Utbildning, Karriär & Mer

Valentino ”Tino” Francisco Livramento (född 12 november 2002) är en engelsk fotbollsspelare som spelar som högerback för Southampton. Här är hans tidiga liv, utbildning, karriär, personliga liv och nettoförmögenhet.

Vem är Valentino Livramento?

Valentino Francisco Livramento proffs känd som Tino Livramento är en engelsk professionell fotbollsspelare som spelar för Premier League-klubben Southampton FC som högerback.

Han började spela fotboll för ungdomslaget i Roundshaw. 2009 gick han med i Chelseas ungdomslag där han spelade i 12 säsonger för ungdomslaget utan att göra några framträdanden i seniorlaget. Dessutom utsågs han till årets Chelsea-spelare för säsongen 2020-21.

Efter att ha misslyckats med att nå en överenskommelse med Chelsea, den 2 augusti 2021, gick han med i Premier League-laget Southampton med en rapporterad återköpsklausul på £25 miljoner inklusive. Han gjorde sitt första Premier League-framträdande för Southampton den 14 augusti 2021.

På internationell nivå, född i England, är han också berättigad att spela för Skottlands och Portugals landslag genom att hans mamma är skotsk och hans pappa är portugis. Han har representerat England på olika åldersnivåer. Han har representerat England på U15-, U16-, U17-, U18-, U19- och U21-nivåer.

Han kom till sitt England U21-lag den 7 september 2021 under UEFA European U21 Championship-kvalet 2023. Han har ännu inte gjort sin internationella lagdebut för sitt land.

  • Klubb: Southampton
  • Position: Högerback
  • Premier League-minuter spelade: 2 203 (före tisdagens match mot Liverpool)

En annan utexaminerad Chelsea-akademi, Livramento, var den tredje spelaren i Premier League i november 2021 med störst smutskastning, till exempel frekvensen och kaoset som hans forwardslopp orsakade. En främre korsbandsskada avbröt en imponerande säsong för den unge backen som var en av säsongens fyndövergångar.

Tidigt liv och utbildning

Valentino Francisco Livramento, med smeknamnet Tino, föddes till sina föräldrar, Caroline O’ Neill och Francisco Livramento, den 12 november 2002 i London, England. Tino Livramentos tidiga liv var en lycklig era för barnet som tillbringade bredvid sina syskon, en bror och en syster, vars födelseordning är okänd.

Det har varit en nära och stark relation mellan dem alla tre, och Tino har flera gånger sagt att han värdesätter sina barndomsminnen med sina syskon mycket. Även om fotboll har varit hans största intresse sedan hans tidiga liv, inspirerade Cristiano Ronaldo, hans ständiga idol, honom att följa fotbollen på allvar.

För att fullfölja sin barndomsdröm brukade Tino få samlingar av CR7-videor, vilket påverkade honom mycket och fick mycket förbättringar av hans färdigheter. På grund av sitt stora intresse för Ronaldos stil ansträngde han sig mycket för att kopiera sin hjältes orädda och självsäkra beteende i sin spelstil.

Som det verkar har hans försök att studera CR7 gett resultat. Att analysera Tinos spelstil avslöjar att han har valt en orädd stil för sitt spelande och framstår på planen som en modig fotbollsspelare som äger förmågan att göra mål såväl som framstående fotbollsspelare.

Tino, som tillbringade sin barndom i Wallington, började sin utbildning där. Den vackra staden Wallington är en idealisk plats för de flesta Londonföräldrar att bo, särskilt när de letar efter förstklassig utbildning för sina barn.

Denna fråga var dock av högt värde för hans familj. Trots Tinos stora passion för fotboll såg hans mamma till att Tino presterade bra som sina syskon i skolan. Först skrev hon in Tino på en grundskola i Wallington, och efter examen gick han på Woodcote High School.

På den tiden drömde han om att spela för en erkänd akademi i London. Men att uppfylla önskan var så svårt för honom. Den unge pojken började med en familjevänlig lokal klubb, Roundshaw, som ligger nära deras hus.

Att gå med i klubben var en möjlighet för Tino och ledde honom till att arbeta på sina talanger och fullfölja sin dröm om att spela fotboll. Faktum är att akademin fungerade som en plattform där Tino kunde visa sin enastående prestation för Chelseas scouter.

Efter att ha sett Tino spela, klubben träffade hans föräldrar och bjöd in deras son på prov. Efter sitt framgångsrika spel, vilket ledde till att han klarade testet, gick Tino till Chelsea FC Academy som en U9-spelare.

På sin första dag på akademin kände den lilla pojken ögonblick full av stolthet eftersom att spela för den största fotbollsakademin i London var ett slags uppfyllelse av hans barndomsdröm.

Även om Tino började som en högerbacksposition på U-9-nivå, gav hans framgångsrika prestation honom mycket framsteg och ledde honom till Blues-åldersgrupperna. Under sina år på akademin uppnådde han många höjdpunkter och kunde imponera på sina tränare genom sina fantastiska uppvisningar.

Han spelade som en högerbacksposition, och han hade mycket förmåga att anfalla för att göra mål. Den unga fotbollsspelaren hade också imponerat på klubbens fans på europeisk nivå. Efter att ha gått med i Chelsea U-12-laget dök Tino upp i Premier League Christmas Truce Tournament 2014.

Tino, vars dynamiska attackerande prestationer på planen hade skilt honom från sina lagkamrater, hjälpt hans lag att vinna trofén. Även om han hade en blomstrande era, inträffade den främsta framgångssagan i hans yrke under hans speltid för U-19, när han var en skolpojke. Under säsongen 2019-20 bevittnade hans lag vilken betydelsefull roll den framväxande unga stjärnan spelade för dem i Chelsea FA Youth cup-turnering.

Tino Livramento Föräldrar

Som du läste i föregående avsnitt, föddes Tino av sin mamma, Caroline O’Neill, och sin pappa, Francisco Livramento. Han var dock inte det enda barnet i sin familj och tillbringade sin barndom med dem. Tino är ett av tre barn i familjen och har en syster, Paloma, och en bror vars namn är okänt i media.

Beroende på hur mycket tid Carolin spenderar på sociala medier, tror de flesta att hon är mer social än sin man och har fokuserat de flesta av sina aktiviteter på att förbättra Tinos yrke.

Enligt den publicerade informationen om hans föräldrar och de delade bilderna är hans mamma vänlig och hans pappa har en strategisk karaktär.

Tino kommer från en typisk medelklassfamilj i London. Trots att han föddes i London, har två olika ursprung från Tino Livramentos föräldrar gjort honom till en multinationell medborgare. Hans pappa är en portugisisk man och hans mamma är en skotsk kvinna som födde sin son i England.

Baserat på förklaringen, många känner fotbollsspelaren som en portugisisk-skotsk-brittisk pojke. Ur etnicitetsperspektiv är Tino en vit brittisk. Han anser sig dock vara infödd i Wallington, en stad i Sutton-området i södra London, England.

Klubbkarriär

Chelsea

Han utsågs till årets spelare i Chelsea Academy för säsongen 2020–21. Mot slutet av säsongen var Livramento med på bänken i Premier League-matcher mot Manchester City och Arsenal.

I juli 2021 avstannade kontraktsförhandlingar mellan Chelsea och Livramento, med rykten om att backen skulle lämna klubben. Han var enligt uppgift föremål för intresse från en mängd engelska klubbar, inklusive sydkustens rivaler Southampton och Brighton & Hove Albion, samt AC Milan och RB Leipzig.

Southampton

Efter att ha misslyckats med att nå en överenskommelse med Chelsea, skrev Livramento på för andra Premier League-laget Southampton i augusti 2021, med en rapporterad återköpsklausul på £25 miljoner inkluderad.

Den 14 augusti 2021 gjorde Livramento sitt första Premier League-framträdande för Southampton i en 3–1-förlust mot Everton. Den 23 oktober 2021 gjorde Livramento sitt första professionella mål i Southamptons 2–2 oavgjort mot Burnley.

Internationell karriär

Trots att Livramento representerar England genom ungdomsrankorna upp till U21-nivå, är han också berättigad att spela för Skottlands och Portugals landslag genom hans mor är skotsk och hans far är portugisisk.

Den 27 augusti 2021 fick Livramento sin första uppmaning för England U21s . Den 7 september 2021 gjorde han sin England U21-debut under 2–0 2023 UEFA European U21 Championship-kvalvinsten över Kosovo U21s på Stadium MK.

Tino Livramento flickvän

Även om Tino är så ung för ett seriöst romantiskt förhållande vill många veta om Tino Livramentos flickvän. Genom att följa Toni på olika plattformar kommer du att få att den framväxande fotbollsspelaren föredrar att hålla sitt personliga liv utom synhåll för människor, och han gör det inte offentligt.Tino har inte delat några bilder på sina föräldrar och några tjejer.

Det finns dock ett foto där han är bredvid en vacker tjej. Det har fått många webbplatser att förutsäga att flickan kan bli hans flickvän eller hans eventuella fru i framtiden.Men brist på information om hans romantiska förhållande och Tinos unga ålder i skrivande stund har fått oss att uttrycka honom som en singel pojke vars huvudsakliga mål i hans liv är att fokusera på sin karriär på allvar.

Tino Livramento nettovärde

Den brittiske fotbollsspelarens unga ålder har väckt mycket nyfikenhet om hur mycket pengar han tjänar. I följande stycke har vi förberett lite fakta om Tino Livramentos nettovärde. De presenterade fakta hjälper dig att förutsäga hur lyxig hans livsstil är.

Även om det saknas tillräckligt med information om Tinos lön, genom att leta och följa innehållet i vissa onlinekällor fick vi fram att hans nettovärde är cirka en miljon pund.

Jämföra Tinos lön med en genomsnittlig amerikansk person kommer att visa att den senare måste arbeta cirka 25 år för att tjäna lika mycket som Livramento tjänar med Southampton. Med andra ord, Tino tjänar £781.200 per år, vilket blir £65.100 per månad.

Hur lång är Tino Livramento?

Tino Livramento står på en höjd av 1,73 m. Han har en kroppsvikt på 65 kg. Dessutom har han en atletisk kroppsbyggnad. Hans ögonfärg är brun och hans hårfärg är svart. Hans sexuella läggning är rak. Hans andra kroppsmått som bröststorlek, bicepsstorlek och midjemått måste fortfarande avslöjas. Sammantaget har han en frisk kropp.

Visste du?

  • Han började spela fotboll vid 7 års ålder.
  • Hans fars sida av familjen kommer från Portugal och hans mamma är skotsk.
  • Född i England, han är också kvalificerad att spela för Skottlands och Portugals landslag genom att hans mamma är S cottish och hans far är portugisisk.
  • Han utsågs till årets spelare i Chelsea Academy för säsongen 2020-21.
  • Han bär tröjnummer 21 för Southampton FC.
By SVO