Vem är Ana Maria Markovic: Världens Vackraste Fotbollsspelare

Ana Maria Markovic, en kroatisk fotbollsspelare som gjorde sin debut som helt okänd på den internationella scenen redan i april via Daytime Screen captures, har tillbringat de senaste månaderna med att försöka vinna ett enormt Instagramkonto och kämpar nu faktiskt mot alla de nyhetsorganisationer som har stämplat henne som ”sexig”.

Hon spelar för närvarande för Grasshopper i Swiss Women’s Super League och för det kroatiska landslaget, och hon talade nyligen om sitt smeknamn.

Vem är Ana Maria Markovic, ålder, längd, bio, Instagram, Twitter, karriär och nettovärde?

Ana Maria Marković Tidigt liv och familj

Ana Maria Marković (född 9 november 1999) är en kroatisk fotbollsspelare som spelar som forward för schweiziska Super League-klubben Grasshopper för kvinnor och det kroatiska landslaget.

Marković är av kroatisk härkomst från sin mors sida, som kommer från Split. Marković föddes i Split och flyttade med sin familj till Schweiz vid 12 års ålder, uppväxt i Zürich.

Ana Maria Marković Karriär

Född 1999-11-8, hon är 173 cm lång och bär tröja nummer 7 medan hennes nettovärde är 100 000 $.

Seniorkarriär

  • 2021 – nu Kroatien (W)
  • 2019 – 2020 FC Zürich

Klubbkarriär

14 år gammal började Marković spela fotboll i Schweiz; hon uppgav att hon började spela efter att ha känt sig motiverad av framväxten av damfotboll.

Internationell karriär

Efter att ha fångat det kroatiska fotbollsförbundets blick när han spelade för Grasshopper i Schweiz kallades Marković in för att spela för Kroatiens landslag.

Ana Maria Marković Personligt liv

Markovićs citerade den portugisiske spelaren Cristiano Ronaldo som sin favorit. Hennes kroatiska favoritspelare är Luka Modrić.

Ana Maria Marković sociala medier

Den kroatiske forwarden, som spelar för Swiss Women’s Super League-klubben Grasshoppers, har mer än 585 000 följare på Instagram.

Hennes bilder är av både fotbollsvarianten och selfies och hur hon lever sitt dagliga liv. Och, ja, det är en udda sexig bild där inne.

Men det är där hon drar gränsen.

”Många har också fått mig att känna att jag är snygg och att man bara därför kan göra något av mig på sociala medier och det de vill tjäna pengar på det.”

Med berömmelse kommer oönskad uppmärksamhet från människor som vill komma i kontakt med henne – men tillsammans med skönhet har Markovic också hjärnor.

Världens ”vackraste fotbollsspelare”

Ana Maria Markovic kan ha blivit kallad ”världens vackraste fotbollsspelare” – men hon avvisar märket som ”sexigt”.

Den kroatiska spelaren har vänt många huvuden under sin karriär – och inte bara för sina drag på bollen. Faktum är att den 22-årige forwarden, som spelar för den schweiziska Women’s Super League-klubben Grasshopper och det kroatiska landslaget, har samlat på sig 576 000 följare enbart på Instagram. Hon lägger upp bilder på hur hon leker – tillsammans med några häftiga bilder.

Man intervjuade stjärnan där hon blev tillfrågad om ett stycke nyligen som kallade henne en ”blond bomb.” ”Jag gillade artiklarna som kallade mig den vackraste fotbollsspelaren eller en av de vackraste eftersom det gör mig glad att höra att jag är vacker”, svarade hon.

Marković var ​​nöjd med beskrivningen av ”världens vackraste fotbollsspelare” som gavs till henne av onlineartiklar, men erkände hon är inte så förtjust i det andra adjektivet.

Fotbollsspelaren – som spelar för Swiss Women’s Super League-klubben Grasshopper och Kroatiens landslaget – fick frågan om en ny artikel som beskrev henne som en ”blond bomb”.

”Jag gillade artiklarna som kallade mig den vackraste fotbollsspelaren eller en av de vackraste eftersom det gör mig glad att höra att jag är vacker,” svarade Marković och berättade för journalisten att hon tycker att titeln ignorerar hennes förmåga på planen och reducerar henne till bara hennes utseende.

”Men så dök det upp tidningsartiklar där jag beskrevs som den sexigaste fotbollsspelaren. Det gillade jag inte.”

Hon sade: ”Också på grund av min familj. Jag tycker att man ska vara försiktig med vad man skriver om människor. Speciellt om du har sådana som inte vet. Men på det hela taget var det inte så illa.”

Marković sa att hon fick oönskad uppmärksamhet och oönskade meddelanden från män som följde onlineinlägget .

Fotbollsproffsspelaren använder sociala medier för att dela foton på sig själv i action och när hon reser runt i världen.

Några av männen försökte fiska henne och posera som chefer för att försöka få henne att svara.

”Efter det skrev många människor till mig och låtsades vara chefer, och jag vet precis vad de vill ha av mig”. ”De har aldrig sett mig spela fotboll och bara titta på utsidan. Jag tycker att det är väldigt synd. Jag tycker att sådana människor borde ta reda på mer i förväg och se vad jag kan göra fotbollsmässigt.”

Skrämmande nog inkluderade några av meddelandena foton av manliga könsorgan.

5 andra vackraste kvinnliga fotbollsspelare i världen

1. Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk Anna, 31 år gammal, spelar för närvarande för Ajax-klubben, Nederländerna . Innan hon återvände för att gå med i hemstadslaget hade Anouk Hoogendijk Anna en träningsperiod i England i färgen från den berömda Arsenal-klubben. Tack vare sitt snygga ansikte är denna kvinnliga försvarare väldigt dyr i reklam, speciellt för utrustnings- och sportklädesmärken.

2. Amy Duggan

Amy Duggan har australiensisk nationalitet, innan hon gick i pension var hon spelare för Australiensiska damlandslag. Född 1979, hon tävlar inte längre. Hon har en längd på 1,65, om än lite blygsam, men hennes kropp och ansikte är väldigt attraktiva för att hjälpa henne fortsätta sin karriär som tv- och sportprogram. Det kan ses att hon är ganska framgångsrik inom tv-området eftersom det väcker stor uppmärksamhet från media.

3. Hope Solo

Hope Solo är en annan amerikansk kvinnlig spelare, men framför allt innehar hon positionen som målvakt för landslaget. I likhet med Alex Morgan förekommer även namnet Hope Solo regelbundet på många sportlistor på grund av hennes skönhet och kropp. Hon vann 2 OS-guld under sin tävlande. Hope Solo är 175 cm lång och spelar för närvarande för Seattle Raige FC.

4. Laisa Andrioli

Detta är en spelare med den mest attraktiva kroppen och vackert ansikte från Brasilien. Det fanns en period när hon rankades på första plats i listan över de vackraste spelarna på planeten. Hon föddes 1987 och dyker ofta upp på modetidningarnas omslag

5. Alex Morgan

Morgan anses vara en tjej som vet hur man gör bilder och som ofta har unika rör sig för att väcka uppmärksamhet. Till exempel har sångerskan Miley Cyrus sexiga rumpskakande dansimitation lockat mer än 1,6 miljoner visningar.

Morgan har också många kvicka och sarkastiska knep som att använda håret som mustasch, klä ut sig till en svart katt, himla med ögonen, äta en konstig fest…

By SVO