Vem är Cristian Romero? Allt du Behöver Veta!

Cristian Gabriel Romero (född 27 april 1998) är en argentinsk professionell fotbollsspelare som spelar som mittback för Premier League-klubben Tottenham Hotspur, på lån från Atalanta, och Argentinas landslag.

När Romero kom igenom ungdomssystemet började han sin seniorkarriär 2016 i Belgrano. Han flyttade till Italien 2018 och spelade för Genoa. Romero köptes av Juventus följande säsong; han skickades tillbaka på lån till Genoa, innan han skickades på lån till Atalanta 2020. Efter att ha nominerats till Serie A bästa försvarare 2020–21 med Atalanta, utnyttjade klubben köpoptionen innan han omgående lånade ut Romero till Tottenham med en skyldighet att köp.

Romero representerade Argentina på ungdomsnivå vid 2017 års sydamerikanska U-20-mästerskap. Han gjorde sin seniordebut 2021 och var en del av truppen som vann Copa América 2021.

Här är hans tidiga liv, utbildning, karriär, privatliv och nettoförmögenhet.

Vem är Cristian Romero?

En argentinsk före detta professionell fotbollsspelare, Cristian Romero är en enastående spelare. Han spelar för Serie A-klubben Atlanta och Argentinas landslag och tjänar för laget som mittback och är mer av en stoppare än en sopare. Han är en av de bästa spelarna som vinner popularitet på den europeiska arenan eftersom han tillhör den italienska giganten Juventus fotbollsklubb.

 • Klubb: Tottenham Hotspur
 • Position: Mittback
 • Premier League-minuter spelade: 1 846

”Jag har alltid haft den andan och lusten och aggressionen. Och jag tror att om jag någonsin förlorade det, skulle jag ha ett problem”, sa Romero i en intervju med The Athletic i april. Argentinaren har tillfört kroppslighet och fokus till Spurs backlinje sedan han kom på lån från Atalanta förra sommaren. Den framtida permanenta avgiften på 42,5 miljoner pund ser redan ut att vara ett fynd.

Cristian Romero: tidigt liv & utbildning

Cristian växte upp i Villa Rivadavia-området, som var grannskapet för den yttersta södern av Cordoba. Han växte upp med sina två äldre bröder och en äldre syster, som tog hand om honom under hans tidiga liv. Romero skulle gå ihop med andra barn som spelade fotboll i byn.

Hans familjebakgrund var en relativt fattig familj då han bodde i en familj där du skulle uppskatta varje måltid du får. Men han uppskattar det faktum att hans familj var mycket enad trots utmaningar, vilket är en av de största inspirationerna för honom.

I tidig ålder av 6 bevittnade Cristian Romero glädjen att vinna en internationell cup när hans land vann i OS 2004. Detta var början på hans inspiration att behålla fokus på fotboll. Han delade senare samma sak med sina föräldrar när han var 8 år, vilket fick dem att hitta sätt att hjälpa sin son.

Har började sin karriär i liten ålder.

Att tala om Romeros utbildning, detaljer om hans utbildning och kvalifikationer saknas.

Ändå har de flesta fotbollsspelare inte tid att göra studier som andra människor eftersom att en fotbollskarriär är ganska krävande när det kommer till tid. Som ett resultat drar vi slutsatsen att Cristian Romero gick med i en fotbollsakademi där han blev coachad och lärd i sitt spelande.

Christian Romero: Karriär

Belgrano

Efter att ha gått med i ungdomslaget 2014, flyttades Romero upp till Belgranos första lag i den argentinska Primera División-sidan 2016; hans debut kom den 28 augusti, i en ligamatch med Independiente. En månad senare spelade Romero i båda Belgranos 2016 Copa Sudamericana omgång sexton mot Coritiba. På två säsonger med Belgranos a-lag gjorde han nitton matcher i alla tävlingar.

Genua

I juli 2018 gick Romero till Genua i Serie A. Romero gjorde sitt första seniormål i sin andra match i Genua och gjorde 2–2 oavgjort mot Udinese den 28 oktober, en match där han senare blev utvisad. Juventus meddelade den 9 juli att Romero skulle genomgå en läkarundersökning inför en föreslagen övergång.

Juventus

Den 12 juli 2019 tillkännagav Juventus det permanenta förvärvet av Romero från Genua för 26 miljoner euro, med spelaren kvar i sin tidigare klubb på lån resten av säsongen.

Den 5 september 2020 gick Romero till Atalanta på lån till den 30 juni 2022 med en köpoption. Han valdes till den bästa försvararen för säsongen 2020–21 Serie A.

Tottenham Hotspur

Den 6 augusti 2021 meddelade Juventus att Atalanta hade aktiverats optionen att teckna Romero för 16 miljoner euro. Senare samma dag meddelade Premier League-klubben Tottenham Hotspur sin värvning för 55 miljoner euro, vilket också bekräftats av Atalanta.

Romero gjorde sin debut för klubben den 15 augusti och kom in som en sen ersättare för Pierre-Emile Højbjerg i en match mot Manchester City som Tottenham vann med 1–0. Den 19 augusti 2021 gjorde han sin första start i UEFA Europa Conference Leagues första match mot Paços de Ferreira, som slutade med en 1–0-förlust. Romero gjorde sitt första mål för Tottenham Hotspur i en 2–0-seger över Brighton & Hove Albion.

Internationell karriär

Ungdom

Romero har representerat Argentina på U20-nivå och vunnit sju landskamper vid 2017 års sydamerikanska U-20-mästerskap i Ecuador. I april 2017 kallades han till Argentinas träningsläger inför FIFA U-20-VM 2017 i Sydkorea men valdes inte ut på turneringens trupplista. Romero kallades in till U23 i september 2019.

Senior

Romero gjorde sin debut för seniorlandslaget den 3 juni 2021 i en värld Cupkval mot Chile, spelar hela matchen. I sin efterföljande match för Argentina den 8 juni gjorde han sitt första landskampsmål, efter en dunkande nick mot Colombia efter bara 130 sekunder. Detta mål slog också rekordet för det snabbaste som någonsin gjorts för Argentina i en professionell match, och överträffade Diego Maradonas mål efter 168 sekunder mot Venezuela 1985.

I juni 2021 inkluderades han i Lionel Scalonis sista argentinska 28-mannatrupp för Copa América 2021. Romero inkluderades i turneringens lag vid avslutningen, eftersom Argentina vann tävlingen.

Personligt liv: Har Christian Romero en flickvän?

Cristian har varit öppen om sitt personliga liv, genom vilket det är tydligt att han är en lyckligt gift man. Han träffade sin älskare känd som Karen Cavaller, som de senare knöt knutar med.

De två började dejta 2018, och sedan dess har Romero intehaft något problem att dela sitt kärleksliv. Han tackar henne alltid för att hon alltid finns vid hans sida.

Efter att de började dejta 2018 gifte de sig i januari 2020 trots att han är väldigt ung. Karen Cavaller är 22 år gammal och föddes den 11 november 1999.

Cristian Romeros värde

Legenden är mycket känd för att tjäna sin förmögenhet från många källor, såsom hans yrke, varumärkesrecensioner, och kommersiella annonser. Hans gameplay blir bättre för varje dag och han är expert på det. Han beräknas ha ett nettovärde på 5 miljoner dollar medan hans årslön som spelare i Juventus fortfarande granskas.

Fysisk statistik

 

 • Längd: 185 cm
 • Vikt: 79 kg
 • Bröststorlek40 tum
 • Midjemått: 34 tum
 • Biceps storlek: 16 tum
 • Skostorlek: 14 (USA)
 • Hårfärg: Mörkbrun
 • Ögonfärg: Mörkbrun

Utmärkelser och prestationer

Efter hans fantastiska prestation och framgångsrika karriär som professionell fotbollsspelare har Romero vunnit flera priser och troféer. Hans utmärkelser och prestationer kommer från både lagen han har spelat med såväl som individuella prestationer.

Några av utmärkelserna och troféerna han har vunnit inkluderar;

 • Copa America Trophy med Argentinas landslag 2021
 • Årets försvarare i Serie A 2021 för säsongen 2020-21
 • 2021 ingick han i Copa America Team of the Tournament 2021, vilket var efter att ha vunnit turneringen

Fakta

 • Cristian hedrades med Serie A-försvarare säsongen 2020-21.
 • Han representerade Argentina under 20 och säkrade en vinst vid ’2017 South America Youth Football Championship’ i Ecuador.
 • Romero är verkligen ett monster i luften och har gjort två mål i en Serie A: båda nickarna från hörnor.
 • Nyligen avvisade Atlanta Manchester Uniteds 39 euro bud för mittbacken Cristian Romero, med den italienska sidan som höll ut för 52 euro för att låta argentinaren lämna.
 • Säsongen 2020-21 har han hjälpt Atlanta till andra plats med Juventus nere på femte.
 • Han har spelat totalt av 29 Serie A-framträdanden.

Cristian Romero i en hårt arbetande och mycket motiverad ung fotbollsspelare. Sedan barndomen hade han haft mycket inspiration när han hade en stor beslutsamhet att tjäna sitt eget land genom sport. Nu lämnar han sin dröm med en fantastisk framgångsrik karriär. Hans karriär lovar ytterligare att gå med i engelska Premier League för toppklubbarna i ligan.

By SVO