Vem är Nicole Shanahan? Biografi, personligt liv, karriär

Affären mellan Elon Musk och Nicole Shanahan – som sägs ha ägt rum i början av december 2021 på en konstfestival i Miami, USA – orsakade också den långvariga vänskapen mellan Mr. Musk och Mr. Brin att bryta ner.

Musk har sagt många gånger att han ofta besöker Brins hus i Silicon Valley.

Musk sägs ha haft en kort flicka med Brins advokat fru Nicole Shanahan på Art Basel, ett flerdagars konstevenemang i Miami.

I januari 2022 ansökte Brin om skilsmässa från Nicole Shanahan på grund av ”oförenliga skillnader ”, enligt domstolshandlingar. Källor som är bekanta med ärendet sa att Brins drag kom veckor efter att han fick reda på affären.

När affären ägde rum separerade Mr. Brin och Mrs. Nicole Shanahan, men blev kvar i samma hus.

P arets äktenskap har varit i trubbel sedan hösten 2021 på grund av Covid-19-pandemin och att ta hand om deras 3-åriga dotter, avslöjade källor.Under tiden gjorde Mr. Musk också precis slut med sin flickvän – sångaren Grimes – i september 2021. De två fick fortfarande sitt andra barn tillsammans i december samma år, surrogatmödraskap. I mars i år bekräftade Grimes att hon och miljardären var tillbaka tillsammans, men bröt sedan upp igen.

Affären som drabbade Musk, kom mitt i hans pågående juridiska strid med Twitter som skadar företagets resultat men också framtiden för sociala medier.Video – Elon Musk hade en affär med fru till Googles grundare Sergey Brin

Vem är Nicole Shanahan – Biografi

Nicole Shanahan är en amerikansk advokat, entreprenör och patentexpert. Shanahan – som skapade rubriker efter Wall Street Journal rapporterade att hon hade en affär med Teslas vd Elon Musk medan hon var gift med Brin – är en Kalifornien-baserad advokat och grundare av legal tech-företaget ClearAccessIP och Bia-Echo Foundation.

Det investerar i dem som arbetar för att åstadkomma en förändring inom innovationsområdet och som tar itu med utmaningar som reproduktiv livslängd och jämlikhet, reform av straffrättsliga frågor och en sund planet.

Nicole Shanahan – affärer

Sergey och Nicole träffades på en yogaretreat 2016. Hon var vid den tiden patentadvokat och teknikentreprenör i sin egen rätt. Shanahan gifte sig med Brin 2018, efter att ha dejtat i två år. De välkomnade en flicka i slutet av 2018.

Sergey var först gift med entreprenören Anne Wojcicki. De bytte löften i maj 2007 och fick en son året därpå och en dotter 2011. De skilde sig i juni 2015.

Nicole Shanahan var tidigare gift med en finanschef innan hon dejtade Brin.

Nicole Shanahan – Ålder, tidigt liv, familj

Nicole föddes den 14 maj 1985 i Oakland, USA och 37 år gammal nu.

Shanahan har vuxit upp av en ensamstående mamma i ett fattigt hushåll i Oakland. Hennes mamma hade emigrerat från Kina. Nicole gick med i ’National University of Singapore’ för att studera global IP-handel och kinesisk lag 2013.

Enligt vissa källor fick vi veta att hennes pappa är affärsman och hennes mamma är hemmafru.

Dottern till en kinesisk immigrantmamma och en pappa som kämpade med psykiska problem, Shanahan berättade för publikationen att hon ”var tvungen att ta reda på hur världen fungerar på egen hand.”

”Jag hade två arbetslösa föräldrar större delen av min barndom, så inte bara fanns det inga pengar, det fanns nästan ingen föräldrahandledning, och som du kan föreställa dig med en psykiskt sjuk pappa, var det mycket kaos och rädsla”, sa hon i juninumret 2021. Trots sådana svårigheter tog Shanahans mamma med sig sin internettjänst när hon var 11 så att hon kunde växa med den spirande webbvärlden.

Shanahan gör mycket yoga och meditation och tycker om att paddla, åka snowboard, simma, springa, laga mat på fritiden.

Nicole Shanahan Education

Hon är en akademisk stipendiat vid Stanford Center of Legal Informatics. Det är ett gemensamt centrum mellan Stanford Law School och Computer Science, där hon också lanserade Smart Prosecution Project. Det inkluderar datavetenskap i åtalsprocessen som leder till partnerskap med distriktsåklagare och samhällsorganisationer.

Nicole Shanahan är grundare och ordförande för Bia-Echo Foundation. Bia-Echo Foundation är en privat stiftelse som syftar till att investera i förändringsskapare i framkanten av innovation som tar sig an några av världens största utmaningar: reproduktiv livslängd och jämlikhet, reform av straffrättsliga frågor och en sund och beboelig planet.

Hon har lett stiftelsen för att slutföra projekt som inkluderar: lanseringen av världens första Center for Reproductive Longevity and Equality vid Buck Institute for Research on Aging och Stanford Computational Policy Lab för att driva social påverkan på reformen av straffrättsliga frågor via dataanalys och teknisk innovation.

Innan hon startade Bia-Echo grundade Nicole Shanahan ClearAccessIP. ClearAccessIP är ett integrerat patenthanteringsföretag som använder artificiell intelligens för att hjälpa skaparna och ägarna av IP-tillgångar att effektivt utveckla, hantera och genomföra patentskyddad teknologi. Hon har också lanserat Smart Prosecution Project på CodeX, Stanford Center i juridisk informatik, varav hon är akademiker.

Nyligen har Shanahan också meddelat att hon lanserar ett nytt initiativ för kolbindning, som är processen att fånga upp och lagra atmosfärisk koldioxid för att motverka utsläppet av växthusgasutsläpp.

Nicole Shanahans nettovärde

Brin är för närvarande den sjätte rikaste personen i världen med ett nettovärde på nästan 94 miljarder dollar. Sergey Brin har ansökt om skilsmässa från sitt äktenskap med Nicole Shanahan med hänvisning till ”oförenliga skillnader” . Uppgifterna om skilsmässan måste hållas privata, så det är inte klart hur mycket pengar Nicole kommer att få från Brins nästan 100 miljarder dollar förmögenhet. Nicole Shanahans nettoförmögenhet tros vara mellan 10 miljoner dollar och 15 miljoner dollar. Hennes utmärkta yrke som spjutkastare är uppenbarligen hennes främsta källa till pengar.

Detta inkluderar hennes tillgångar, pengar och inkomst. Hennes främsta inkomstkälla är hennes karriär som grundare och ordförande för Bia-Echo Foundation. Genom sina olika inkomstkällor har Nicole kunnat samla på sig lycka men föredrar att leva en blygsam livsstil. Vissa rapporter säger att hennes nettovärde är cirka 50 miljoner dollar. Så hennes mans operation nekade att ge hennes maka stöd under skilsmässoärendet.

Shanahan har en kandidatexamen med huvudämne i asiatiska studier och biämnen i ekonomi, och mandarin kinesiska från ’University of Puget Sound (2003-07). Hon gick en kort stund på ’Graduate Institute of International and Development Studies (2007) för att få ett certifikat i ’World Trade Organisation’-studier.

Däremellan arbetade Shanahan på ’Georgopolous and Economidis’ 2006 i mindre än ett år och senare på ’Longan Law Firm’ som konsult till företagets internationella praxisgrupp.2013 gick Shanahan på ’National University of Singapore’ för att studera global immaterialrättshandel och kinesisk lag.

Hon har en Juris Doctor-examen i högteknologisk juridik, immateriella rättigheter och rättstvister från ’Santa Clara University School of Law’, där hon var biträdande och tidskriftsredaktör för dator- och högteknologirätt.Nicole Shanahan Karriär.

Shanahan vill ta emot mer än en miljard dollar, men Googles grundare har ännu inte gått med på det.

Nicole Shanahan Höjd & Vikt

När det gäller kroppsmått är hon en söt tjej med en fantastisk och cool personlighet. Hon är en medelstor kvinna. Shanahan är 1,6 m och väger cirka 71 kg. Hon har en fin kroppsform och mår bra. Hennes hår är brunt och hon har bruna ögon.

By SVO