Vem är Sophie Grégoire Trudeau: Biografi, personligt liv, karriär och nettovärde

Sophie Gregoire föddes den 24 april 1975 i Montreal , dotter till en börsmäklare och en sjuksköterska.

Hon är gift med Justin Trudeau, Kanadas nuvarande premiärminister. Enligt de berömda personerna, det enda barnet till en börsmäklare och en sjuksköterska, insåg Sophie att hon inte var beredd att engagera sig i industrin som sin far och bestämde sig för att ta en kommunikationsexamen istället.

Efter att ha lidit av en ätstörning när hon var ung, har hon alltid arbetat för att hjälpa människor ur problemet. Hon är också en talesman för kvinnors och barns välbefinnande.

Tidiga liv och Sophie Gregoires karriär

Även om hon hade en lycklig barndom, led hon i sena tonåren av bulimi, ett tillstånd hon kämpade med fram till sina tidiga 20-årsåldern.

2017 berättade hon för ett evenemang på Kanadas Eating Disorder Awareness Week: ”I samma ögonblick som jag började dela min historia, uppenbarligen hade jag börjat på min återhämtningsväg.

”Reaktionen och människorna som öppnade sig mot deras egna kamp för mig och för andra människor runt dem var den vackraste gåvan jag någonsin fått.”

Gregoire var en framgångsrik underhållningsreporter på kanadensisk TV

Efter att ha tagit examen från University of Montreal med en BA inom kommunikation arbetade hon med reklam, PR och försäljning i tre år.

Dock omskolade hon sig till radio och tv och gick vidare för att bli underhållningsreporter på Quebec TV-station LCN.

Gregoire var reporter på kanadensiska underhållningsprogrammet eTalk från 2005 till 2010, med fokus på kändisars välgörenhetsarbete.

43-åringen är involverad i ett brett utbud av välgörenhetsändamål själv, som stödjer filantropiska projekt från ätstörningar till utsatta gravida kvinnor.

Kärlekshistorien om Sophie Gregoire och Justin Trudeau

Gregoire träffade Justin Trudeau, Kanadas framtida premiärminister när de båda växte upp i Montreal. Sedan är historien skriven att de började dejta efter att ha träffats igen som vuxna 2003, och förlovades i oktober 2004 innan de gifte sig i maj 2005.

Den kanadensiska premiärministern hyllade sin ”underbara” fru och ”bästa vän” i ett födelsedagsmeddelande på Instagram 2018, och avslutade hans inlägg: ”För ett år till av äventyr tillsammans.”

Hur många barn har Sophie och Justin?

Gregoire födde sitt första barn, Xavier James, i oktober 2007. Paret har sedan dess välkomnat Ella-Grace Margaret, född i februari 2009, och Hadrien Grégoire i februari 2014. Kanadas första familj bor i Rideau Cottage i Ottawa snarare än den officiella kanadensiska premiärministerns bostad 24 Sussex, som genomgår en kostsam och tidskrävande renovering.

By SVO