Vem är Mayra Flores? Biografi, personligt liv, politisk karriär & Mer

Mayra Flores är en mexikanskfödd republikansk kvinna från Rio Grande Valley – en mångårig demokratisk region där Flores speciella valvinst på tisdagen markerade flera första.

Flores seglade till seger i Texas 34:e distrikt. I ett av de mest latinamerikanska distrikten i landet och ett där demokrater rutinmässigt har vunnit med goda marginaler i flera år, fick Flores 51 procent av rösterna och vann det särskilda valet utan omgång.

Vem är hon? I den här artikeln kommer vi att ge allt vi vet om henne nedan!

Vem är Mayra Flores: Biografi, familj, och utbildning

Mayra Flores föddes och växte upp med en ödmjuk början i Burgos Tamaulipas, Mexiko. Hennes föräldrar och morföräldrar uppfostrade henne med starka konservativa värderingar och att alltid sätta Gud och familjen först.

Hon kom lagligt till USA när hon var sex år gammal med hjälp av sin far. Hennes far gav hennes familj den största gåvan, gåvan att bli stolt, naturaliserad amerikansk medborgare.

Hennes föräldrar var migrantarbetare, och som alla invandrarbarn flyttade hon mycket under uppväxten. Hon tillbringade större delen av sitt liv i Rio Grande Valley och 2004 gick hon ut gymnasiet i San Benito, TX.

Under uppväxten arbetade Mayra tillsammans med sina föräldrar på bomullsfälten i Memphis, TX för att tjäna extra pengar till skolkläder och material.

Mayra ingjuter värdet av hårt arbete och vikten av utbildning i henne i ung ålder, och förblir en fast troende på den amerikanska drömmen och kommer alltid att kämpa så att andra kan uppnå det som hon har gjort. Hon är evigt tacksam mot sina föräldrar för att de har gett henne en möjlighet att komma till detta fantastiska land för att leva den amerikanska drömmen.

Mayra tog examen 2014 som andningsläkare med stöd av sin familj. Hon arbetar för närvarande med att ta hand om äldre och funktionshindrade med kroniska andningsproblem och har stått i frontlinjen för att hjälpa patienter att bekämpa covid-19. Hon fortsatte sina studier och tog examen med en kandidatexamen i organisationsledarskap från South Texas College.

Mayra fungerar för närvarande som Hidalgo County GOP Hispanic Outreach Chair och har spelat en avgörande roll för att växa och upprätthålla republikanskt stöd i södra Texas. Hon anser att en stark relation med samhället och att förstå varje individs behov bör vara ett krav för alla politiska kandidater.

Mayra Flores längd och vikt

Mayra Flores längd är cirka 167 m och har svart hår och svarta ögon, Mayra Flores vikt är ca 62 kg. Detta är bara en uppskattning gjord genom att titta på Mayra Flores bilder.

Mayra Flores man & barn

Är Mayra Flores gift? Det är den vanligaste frågan som ställs av hennes välvilliga efter att hon vunnit valet. Och för att svara på det, ja, Mayra Flores är en gift kvinna.

Mayra är för närvarande gift med sin man John Vallejo. Även om Flores inte har avslöjat mycket om sin man och deras bröllop för allmänheten; vi vet att han är en amerikansk gränspatrullagent. John Vallejo föddes den 19 augusti 1984 och är 37 år gammal nu. Han fyller 38 år senare i år 2022. Flores har pratat om sin man vid några tillfällen via hennes Twitter och Instagram.

Genom sitt äktenskap har Mayra Flores och hennes make fyra barn; två söner och två döttrar. Deras äldsta son John Michael fick konfirmationssakramentet i maj 2022 och deras yngsta dotter Milani tog nyligen examen på dagis.

Mayra Flores Immigration

Flores, 36, föddes i Burgos, Tamaulipas, Mexiko. Hon immigrerade till USA när hon var 6 år och blev medborgare vid 14. Hon började arbeta vid 13, och plockade bomull med sina föräldrar i Panhandle-staden Memphis, för att betala för sina egna skolmaterial och kläder.

Nu är hon mor till fyra små barn och fru till en gränspatrullagent, hon börjar ofta sitt erbjudande till väljarna på samma sätt: soja el sueño americano. Jag är den amerikanska drömmen.

Som sådan är immigration en djupt personlig fråga. Hon stöder ökad gränssäkerhet, invandringsreformer och en laglig väg till medborgarskap.

“Om vi ​​verkligen bryr oss om invandrare och barn skulle vi inte vilja att de korsar den farliga floden”, sa Flores i mars. ”Vi skulle inte vilja att de stöter på farliga kriminella organisationer. Om du verkligen bryr dig om dem, måste vi hjälpa dem att komma in genom dörren.”

Mayra Flores karriär

Mayra Flores är en populär mexikansk/amerikansk politiker som kandiderar i ett specialval till det amerikanska huset för att representera Texass 34:e kongressdistrikt, hon är utvald för Texass 34:e kongressdistrikt och hennes mandatperiod börjar under den 117:e kongressen efter hennes seger i det särskilda valet.

Mayra Flores förklarade sin kandidatur för USA:s representanthus i Texass 34:e kongress i distriktet efter tillkännagivandet av att den sittande demokratiska representanten skulle gå i pension 2021 och hon drev sin kampanj och vädjade till latinamerikanska och latinamerikanska mexikaner/amerikaner och deras besvikelse mot deras besvikelse. demokratiskt parti.

Mayra Flores & Flores vann sina respektive partipolitiska primärval och kommer att möta varandra i de kommande allmänna valen i november 2022, hon vann det särskilda valet den 14 juni och blev den första republikanska såväl som den första kvinnan invald från Lower Rio Grande Valley.

Mayra Flores (R) besegrade Dan Sanchez (D), Rene Coronado (D) och Juana Cantu-Cabrera (R) i ett särskilt allmänna val för Texas 34:e kongressdistrikt i juni 14, 2022. Den tidigare sittande tjänstemannen, Filemon Vela (D), avgick den 31 mars 2022.

Texas Tribunes Patrick Svitek sa: ”Vinnaren av specialvalet kommer bara att få att avsluta Velas mandatperiod, som sträcker sig till januari. Men republikanerna är ivriga att ta plats när de försöker vinna ny mark i södra Texas, och det särskilda valet äger rum under de tidigare, mer konkurrenskraftiga gränserna för t. han 34:e distriktet. Novembervalet för en hel mandatperiod i kongressen kommer att hållas under nya distriktsgränser som ritades om under förra årets omdistrictionsprocess.”

Sanchez arbetade som advokat och var länskommissarie för Cameron County. Sanchez fungerade också som fredsdomare för Cameron County från 2003 till 2010. ”Jag kandiderar till kongressen för att avsluta kongressledamoten Filemon Velas mandatperiod eftersom södra Texas förtjänar en representant som kommer att fokusera på det som är viktigt: lägre kostnader, överkomlig sjukvård, säkra samhällen och en säker pension, sa Sanchez

Flores arbetade som andningsläkare, och hon fungerade som Hidalgo County GOP Hispanic Outreach Chair. Förutom att ställa upp i det särskilda valet är Flores också med på valsedeln till det ordinarie allmänna valet den 8 november efter att ha gått vidare från den republikanska primärvalen den 1 mars. Flores sa att valet skulle ”sätta tonen för hela nationen under de kommande mellanårsperioderna” och att ”Södra Texas är redo för ett sant konservativt ledarskap på kontoret.”

Det särskilda valet hölls under tidigare distriktslinjer där pres. Joe Biden vann med fyra poäng i valet 2020. Valet i november kommer att hållas i det nyligen ritade distriktet där Biden skulle ha vunnit med över 15 poäng, enligt Texas Tribune.

Om ingen kandidat fick en majoritet av rösterna i allmänna valet skulle de två bästa som slutade ha gått vidare till ett omval. Enligt tillkännagivandet som tillkännager det särskilda valet skulle omvalsvalet sannolikt ha hållits i augusti.

Demokraten medger i kapplöpningen om en plats i parlamentet i det tunga Latino-distriktet i Texas

demokraten Dan Sanchez eftergift till republikanen Mayra Flores i ett särskilt val för vad som länge hade varit en demokratiskt hållen plats i parlamentet i Texas Rio Grande Valley på tisdagen erbjöd en ny glimt av GOP:s framgångar bland latinoväljare och den entusiasmklyfta som demokraterna står inför när mellanårsvalet närmar sig.

CNN projicerade Flores vinnaren på onsdagen. Hon höll undan tre andra kandidater i tävlingen med lågt valdeltagande och toppade 50 % av rösterna, vilket gjorde att hon kunde undvika en omgång.

Platsen lämnades när den tidigare demokratiske representanten Filemon Vela avgick i mars för att gå med i en advokat- och lobbyfirma. Velas beslut att lösa tidigt har visat sig kostsamt för hans parti på kort sikt, eftersom det kommer att ytterligare minska demokraternas majoritet i kammaren.

Men det kan också skada demokraternas ställning på längre sikt i södra Texas: Flores är redan inställd på att möta den demokratiska representanten Vicente Gonzalez, som för närvarande representerar ett närliggande distrikt, i det omritade 34:e distriktet i november. Det nyligen dragna distriktet är mer gynnsamt för demokraterna än det Flores ställde upp i för tisdagens specialval, men hon skulle ha fördelen av att vara sittande.

För republikanerna är Flores seger ytterligare ett tecken på att partiet gör inhopp med latinoväljare i Rio Grande Valley. Om GOP kan replikera den trenden, till och med delvis, i andra stater – särskilt Arizona och Nevada, två presidentvalsstater med demokratiska senatorer för omval i höst, och regioner som Orange County, Kalifornien, hem för en mängd konkurrenskraftiga hus raser — det skulle i grunden förändra nationens politiska karta.

Varför var hennes seger anmärkningsvärd?

2020 såg republikanerna en högerförskjutning i det traditionellt blå södra Texas, där den stora majoriteten av väljarna är latinamerikanska. Under de senaste två åren har de investerat mycket i regionen – både i pengar och resurser – och Flores seger är frukten av deras arbete.

Hon är den första republikanen som valts att representera detta område i Rio Grande Valley på mer än 150 år.

Men det är inte den enda anledningen till att Flores vinst var anmärkningsvärd. När hon väl svurit in kommer hon att bli den första kongressledamoten som är född i Mexiko – en stor bedrift med tanke på att den första kongressledamoten född i Mexiko valdes för över ett sekel sedan.

”Jag kommer att bli den första mexikanska amerikanen i kongressen och det republikanska partiet 2022”, sa Flores i en intervju i mars. ”Det säger mycket. … Det har inte varit en kvinna vald i det republikanska partiet som är en mexikansk amerikan. Så om vi vill få fler latinamerikaner att rösta republikaner behöver vi den representationen och inte bara på ett parti.”

Mayra Flores nettovärde och lön

Som en andningsläkare som arbetat sedan 2014, tjänade Mayra Flores 72 400 USD årligen lön. Nu, efter att ha vunnit valet, har hon blivit medlem av USA:s representanthus, och hennes lön är på väg att gå upp med ett snäpp eller två.

År 2022 är den genomsnittliga lönen för en medlem av Förenta staternas representanthus $174 000. Således kommer Mayra att ha rätt till samma lönetal så snart hon tillträder tjänsten.

  • Mayra Flores arbetade i Hidalgo County Republican Party som ordförande för Hispanic Outreach.
  • Hon växte upp med konservativa värderingar.
  • Mayras föräldrar stöder det demokratiska partiet.
  • På grund av hennes anti-abort åsikter gick hon med i Republikanerna.
By SVO