Storbritanniens premiärminister Liz Truss: Bakgrund, Historia & Allt du bör Veta

Liz Truss blir Storbritanniens nya premiärminister, efter att det konservativa partiet utsett henne till sin nästa ledare och ersätter den avgående Boris Johnson.

Vem är Liz Truss? Biografi, tidigt liv, utbildning

Liz Truss (född Mary Elizabeth Truss den 26 juli 1975) är en brittisk nästa Pri mig minister.

Hon har varit Boris Johnsons utrikesminister för utrikes-, samväldets- och utvecklingsfrågor sedan september 2021. Hon tjänstgjorde som chefssekreterare för finansministeriet från 2017 till 2019 och har varit parlamentsledamot (MP) för South West Norfolk sedan 2010.

Liz Truss föddes i den engelska staden Oxford. Hon fick sin utbildning vid University of Oxford.

Hon var även utrikesminister för justitie och Lord High Chancellor från 2016 till 2017, samt statssekreteraren för miljö, livsmedel och landsbygdsfrågor från 2014 till 2016, och parlamentarisk understatssekreterare för utbildning och barnomsorg från 2012 till 2014.

Truss förklarade sin kandidatur som ledare för det konservativa partiet för att ersätta Boris Johnson i det konservativa partiets ledarskapsval 2022 i juli 2022. Truss kommer att möta Rishi Sunak i valets sista omgång den 20 juli 2022.

Liz Truss: make, barn, familj

Liz Truss är gift med revisorn Hugh O’Leary.

Paret träffades första gången 1997 på Tory Party-konferensen, där Ms Truss påminde sig om deras första dejt i en intervju med You magazine 2019 och sa: ’Jag bjöd in honom att åka skridskor och han stukade fotleden.

Paret gifte sig 2000.

Deras fackförening drabbades av en jobbig tid 2006, efter att hennes affär med den då gifte Tory-parlamentsledamoten Mark Field offentliggjordes.

Men Truss äktenskap överlevde, och hon sa i samma intervju 2019 att hon är ”verkligen lyckligt gift”. Ms Truss och Mr O’Leary har två döttrar, Liberty och Frances. Båda döttrarna hålls i stort sett utanför av allmänhetens ögon och utanför hennes sociala medier (även om hon ibland lägger upp bilder av ir födelsedagstårtor på Instagram). Ms Truss och hennes familj bor i ett fristående hus med tre sovrum i Thetford, en marknad stad och civil församling i Norfolk.

De har bott där sedan omkring 2010, med läget som gör att hon kan vara nära henne valkrets i South West Norfolk, där hon har tjänstgjort som MP de senaste 12 åren.

Vilket stjärntecken är Liz Truss?

Liz Truss är ett lejonstjärntecken.

Enligt astrologi och viss kosmologi är Lejonet associerat med elementet Eld, även känt som Eld (tillsammans med Väduren och Skytten). Detta tecken är ett av ett antal fasta tecken (tillsammans med Oxen, Skorpionen och Vattumannen).

Liz Truss föddes den 26 juli 1975, i Lejonets tecken, enligt astrologin (LEJON född från 23 juli till 22 augusti). Detta är ett eldtecken och representerar hjärtat, ryggen, ryggraden och blodet, älskad av många.

Leo är till sin natur förenade människor , gillar att lyssna på sina vänners åsikter och sedan ge sina egna åsikter. Speciellt lejonet har ett uppriktigt och enkelt leende, beter sig med en mycket positiv attityd och fäller aldrig tårar inför någon.

Angående lejonets känslor är det lätt att utveckla känslor på arbetsplatsen, i arbetet med att bilda goda relationer; Fortsätt därifrån och växa till nivån av kärlek! När du älskar någon är du väldigt uppriktig, lojal, så ofta på grund av att du är djupt sårad.

Om mat: Leo är vanligtvis vid god hälsa, även när han är sjuk, har han förmågan att återhämta sig snabbt. Du bör hålla en balanserad kost med mat rik på kolhydrater och protein. Mat att äta: citroner, kokosnötter, ägg, solrosfrön och järnrika livsmedel som äpplen, rädisor, spenat.

Liz Truss karriär baserad på astrologisk prognos

Även om Leo är ganska hetlevrad , han är ganska intelligent och begåvad. Därför lämpar sig Leo för högriskjobb som försäljningschef, startup, reseledare, stylist, artist etc.

Lejonet är stjärntecknet som alltid väcker uppmärksamhet. Men när det kommer till din karriär, se till att folk uppmärksammar dig av rätt anledningar. Människor kommer att älska dig för din sällskapliga och karismatiska natur, men de kanske också bara ser dig som en hårt arbetande som saknar kreativitet.

Liz Truss Leo kan gillas av många människor och har fortfarande människor som värdesätter dig. ”Visa initiativ.” Du behöver också bygga ett bra nätverk runt dig. Detta kommer att hålla dig uppdaterad om nya utbildningar, befordran och jobbmöjligheter.

Gruvdrift: Extrovert och karismatisk personlighet. Leo är en charmig person som älskar att vara bäst.

Hinder att övervinna: Tendens att visa upp sig. Som det händer så ofta är din största styrka också din största svaghet. Lär dig skillnaden mellan positiv och negativ uppmärksamhet. Bra anmärkning: Att vara killen på jobbet ger alla sina favoritkakor baserade på stjärntecken.

Perfekta deltidsjobb: Komiker , DJ, motiverande talare.

Nyckelfakta om Lizz Truss

  • Från en ung ålder var hon känd under sitt mellannamn, ” Elizabeth.”
  • Hon var den President för Liberal Democrats vid Oxford University.
  • Hon var medlem i Liberaldemokraterna tills hon gick med i det konservativa partiet 1996.
  • Hon var medlem av Liberal Democrat Youth and Students’ nationella verkställande kommitté.
  • Hon är den första kvinnliga lordkanslern och justitieministern.
  • Hon är bara den andra kvinnliga parlamentsledamoten som fungerar som utrikesminister.
  • Hon är den första kvinnliga utrikesministern i det konservativa partiets historia.
By SVO