7 saker du bör veta innan du besöker Kalifornien

Låt oss se vilka 7 saker du bör tänka på när du besöker Kalifornien:

1. Kalifornien trafik

Trafiken i Kalifornien är packad! Om din semester i Kalifornien innefattar att besöka några större städer, som Los Angeles, San Diego eller San Francisco, förvänta dig att tillbringa lite tid i trafiken.

Det bästa du kan göra är att undvika att köra bil under rusningstid i Kalifornien. Du kan spara ett par timmar per dag genom att undvika rusningstid, vilket ger dig mer tid att utforska de bästa platserna i Kalifornien. Kaliforniens förare är också något att hålla utkik efter. Du har en rad förare från galna fortkörare till superlångsamma äldre, så var bara beredd på att ha lite tålamod och extra tid medan du kör, enligt Wolters World.

2. Brist på kollektivtrafik

Du kanske tror att du kan undvika trafik genom att ta kollektivtrafik, men det är det inte så bra i Kalifornien. Anledningen till att trafiken är så dålig i Kalifornien beror delvis på bilkulturen där alla gillar att ha sin egen bil. San Francisco har BART, som förmodligen är den bästa kollektivtrafiken i Kalifornien. Alla andra städer har dock inte ett bekvämt transitsystem för turister.

Trots stadens enorma storlek är dess kollektiva transportsystem är ganska bristfällig. Till skillnad från vissa andra stora amerikanska städer är det nästan omöjligt att ta sig runt i LA utan bil. Naturligtvis kan du ta en Uber eller Lyft var som helst, men jag skulle rekommendera att hyra en bil.

På så sätt har du friheten att hoppa mellan stadsdelar som du vill, och du kommer inte att utsättas för dessa höjdavgifter under rusningstid! Plus, om du planerar att göra några dagsutflykter eller vill spendera några timmar på att vandra några av områdets vackra stigar, ger en bil dig friheten att komma bort från liv och rörelse i stadens centrum.

3. Storlek på Kalifornien

Utländska besökare till USA kanske inte inser hur stort Kalifornien är. Du kanske tror att du kan täcka hela staten på en veckas semester som du kan med andra stater, men det finns alldeles för många ställen att besöka i Kalifornien. Det är förmodligen inte möjligt att se stränderna i Orange County och Redwood-skogarna plus Yosemite på samma resa.

Om du inte har mer än två veckor, bör din semester i Kalifornien fokusera på en region i Kalifornien: södra, centrala eller norra. Om du skulle ta I-5 hela vägen genom Kalifornien, är det 800 miles eller 12 timmar. Det tar inte hänsyn till trafik eller stopp vid de många sevärdheterna i Kalifornien längs vägen.

4. Priser i Kalifornien

Kalifornien är en ganska dyr destination jämfört med andra stater. Det är inte upprörande dyrt om du inte vill köpa ett hus, men det är definitivt inte ett billigt resmål. Från och med 2019 är den statliga omsättningsskatten i Kalifornien 7,25 %, och många städer lägger till en lokal skatt på upp till 10,25 %.

Detta påverkar naturligtvis allt från bensin till matvaror och underhållningsalternativ.

5. Säkerhetsproblem i Kalifornien

Statistiskt sett är säkerhetsproblem ganska sällsynta, men det är ändå värt att nämna. Om din semester inkluderar Kaliforniens stränder, se till att du är medveten om vad flaggorna betyder. Vissa av havsströmmarna kan vara dödliga, så om flaggorna är uppe, checka in med livräddarna.

Dessutom har levnadskostnaderna i Kalifornien skapat ett allvarligt hemlösa problem, så du kommer att se många hemlösa människor som bor på gatan i Kalifornien.

Om du besöker några av de större städerna i Kalifornien, fråga ditt hotell om det finns områden som du bör undvika under ditt besök. Slutligen, var medveten om vilda djur i Kalifornien. Oavsett om det är sälar och sjölejon på stranden, eller rådjur och bergslejon i skogen, gå inte fram till några vilda djur som du kan stöta på under din Kalifornien-resa.

6. Parkering

Parkering i Kalifornien finns det gott om, men var försiktig – staden är ökänd för sina komplicerade parkeringsregler! Se till att kontrollera gatuskyltarna när du parkerar. Du vill definitivt inte lägga till en parkeringsbot, eller ännu värre, en bogseringsavgift, till dina semesterkostnader!

Det finns dock gott om betalparkeringar och de kan definitivt vara värda pengarna för sina bekväma lägen och den sinnesfrid de ger, i vetskap om att din bil fortfarande finns där när du kommer tillbaka! Inkludera lite utrymme i din budget för parkeringsavgifter, eller var extra försiktig när du parkerar på gatan.

7. Använda solkräm

Vädret är en sak att älska med Kalifornien, men det som verkligen tar dig hit är det breda temperaturintervallet, särskilt i norra Kalifornien och Bay Area. Har du någonsin varit någonstans där du kunde gå upp och ha en snöbollskamp på morgonen och ta dig till stranden mitt på eftermiddagen för att jobba på din solbränna?

Det är Kalifornien för dig.

I vissa områden kan du behöva resa med bil, men det är fortfarande ganska imponerande, enligt The Culture Trip.Naturligtvis, vad skulle Kalifornien vara utan dess ökända väder?

I de flesta delar av Kalifornien är det möjligt att bära shorts året runt. Helt nyligen avslutade Kalifornien just officiellt en stor torka. Vädret är fortfarande fantastiskt, men nu är landskapet och vädret bara fantastiskt. Löd in solkrämen och var beredd att njuta av temperaturer på runt 21 gradervart du än ska.

Kalifornien gjordes till en officiell stat i Nordamerika 1848 och sedan dess har Kalifornien fått en rik historia att berätta under de senaste århundradena.

Guldrushen förde tusentals bosättare till staten på jakt efter rikedom; Hollywood blev filmskapande huvudstad när producenter och skådespelare insåg att Thomas Edisons Motion Picture Patent Companys strikta regler och förordningar inte gällde där eller i någon del av Kalifornien; 1945 ägde FN undertecknandet rum i San Francisco, vilket kanske var den största internationella sammankomst som någonsin ägt rum. För att komma till saken, kommer nyfikna hjärnor aldrig att bli uttråkad av att lära sig om Kalifornien.

By SVO