Hur man Renar Luft i ditt Hus med Salt – Naturlig luftrenare

I genomsnitt, varje dag, konsumerar var och en av oss cirka 1,3 kg mat, och 1,2 kg vatten, andas 18 kg luft och tillbringar 65-90 % av våra aktiviteter inomhus. Därför är rengöring av luften ett effektivt sätt att förhindra att skadliga ämnen påverkar hälsan, särskilt andningsorganen. Studier har kopplat dålig utomhusluftkvalitet med en större risk för lungcancer, stroke och hjärtsjukdomar.

Dessutom sa Environmental Protection Agency (EPA) också att luften i hemmet är mer benägen att vara förorenad än utanför. Tillsammans med det kan vi också lista orsakerna av föroreningar i vårt bostadsområde:

Smuts förs in i huset utifrån.

  • Hushållsavfall, hushållsapparater, byggmaterial,…
  • Hushållsavfall i hemmet är också potentiellt farligt.
  • Husdjurshår

Därför kan vi inte underskatta effekten av luftflödet i ett slutet rum och det är nödvändigt att ha en effektiv lösning för inomhusluftrening för att säkerställa hälsa och säkerhet för hela familjen. Kolla in några tips för att förbättra luftkvaliteten utan att använda kemikalier!

Hur man renar och renar luften i ditt hus med salt

Salt i huset kan få dem att avge joner och döda bakterier, så det är som en luftrenare som hjälper ditt rum att rengöra, frisk luft.

Salt har också antiseptiska egenskaper, att lägga salt i sovrummet kan delvis få människor att förbättra sitt humör, lättare att somna och sova bättre.

Dessutom, i en ren miljö, kommer astma och allergier att minska något, och lungfunktion och immunförsvar etc. kommer också att förbättras. När det gäller feng shui, att placera salt i sovrummet kommer att hjälpa till att ladda rummet, bekämpa negativ energi, driva bort onda andar och bringa lycka till husägaren.

Om du önskar lycka, ställ ett glas saltvatten i hörnet av huset i riktning mot Fortune (sydöstlig riktning), om du vill förbättra hälsan, lägg det i Gia Dao (östlig riktning).

Saltkristaller i kombination med salt ger höga effekter i feng shui. Om du lägger till metallmynt kommer det att skapa reaktioner som hjälper till att rena och skingra negativ energi ännu bättre.

För att sätta ett glas saltvatten i sovrummet, fyll glaset med salt ¾ full, och placera sedan 6 mynt i en cirkel. Myntet måste placeras på saltet, den positiva sidan av myntet uppåt. Tillsätt sedan långsamt vatten, lägg ett glas saltvatten på en trasa och placera det på nattduksbordet.

Observera att när du placerar ett glas saltvatten i rummet, bör inte täcka munnen på glaset. Det är tillrådligt att placera ett glas saltvatten på platser som är exponerade för luften, undvik slutna utrymmen som skåp, skåp etc.

Dessutom bör du behålla det glaset av saltvatten på samma plats i ett år, undvik att flytta eller röra det eftersom om det flyttas kommer ansamlingen av energi i glaset med saltvatten att brytas.

När du har slutfört syftet med att absorbera negativ energi i vattenglaset, kasta vattnet. Byt saltet varannan månad.Förutom att placera ett glas saltvatten i huset kan du även strö salt runt huset för att avvärja onda andar.

Särskilt innan du flyttar till en ny plats, strö salt i varje r oom, särskilt hörnet av huset för att absorbera energin från den tidigare ägaren. Efter 1 dag, sopa bort dem och fortsätt som vanligt.

Användning av salt i feng shui

Attrahera välstånd och förbättra hälsan

Feng shui-experter säger att du bör ställa saltskålen i hörnet av huset, sydostlig riktning (förmögenhet) om man vill att familjens pengar ska vara rikliga. Om du vill förbättra hälsan för hela familjen bör du salta i öst. Byt saltskålen varannan månad.

Ren bostadsyta

Du använder saltvatten för att rengöra golvet och sedan kan du tända rökelse.

Med effekten av salt hjälper det till att ”ladda nytt liv” för inomhusbruk miljö, vilket gör utrymmet rent för att välkomna positiv energi till ditt hem eller kontor.

Attrahera rikedom

Placera feng shui saltskålen på platser med dålig energi. Genom att absorbera negativ energi förbättrar saltvatten välståndet i hemmet och vissa områden i livet.

Täck inte skålens mynning. Lämna skålen med saltlake på samma plats i ett år, undvik att röra på eller röra. Om den flyttas kan den negativa energiansamlingen i vattenskålen brytas. När du har slutfört syftet med att absorbera negativ energi i huset i vattenskålen, släng den skålen.

Slagsmål negativ energi, ger lycka

Saltvattenläkande feng shui är en populär feng shui-metod för att neutralisera de potentiella negativa effekterna av årliga dåliga stjärnor i ett hem eller kontor.

På grund av saltets effekt finns det ett folkspråk som säger ”köp salt i början av året, köp lime i slutet av året” att tala om vietnamesernas seder och vanor under det nya året. De gamla trodde att salt var salt, anti-orent, avvärjde onda andar och gav lycka till i familjen.

Andra hack och tips för naturliga luftrenare utan att använda kemikalier

1. Använda citron

Vad många kanske inte vet är att citrusfrukter har olika antiseptiska och antibakteriella egenskaper, så de har den starkaste bakterierensande förmågan. Citroner har också blekande egenskaper eftersom de innehåller syror. Du kan använda citronsaft för att rengöra mikrovågsugnar, ugnar, kastruller och till och med skärbrädor av trä. Dessutom hjälper citron också till att effektivt deodorisera. Blanda citronjuice med vatten och spraya det i luften för en naturlig doft i hemmet.

2. Vit vinäger

Vit vinäger är enligt Webmd ett naturligt desinfektionsmedel och har många användningsområden i hemstädning. På grund av dess surhet, arbetar vit vinäger för att ta bort ansamlingar, rost och proppar. Du kan använda vinäger blandat med vatten för att göra en rengöringslösning. Vit vinäger tar också bort mögel och lukter i hemmet.

3. Te

Du kan använda te för att polera träartiklar i ditt hem. Att gnugga en trasa doppad i kylt te hjälper till att hålla möblerna glänsande. Det kan också hjälpa till att deodorisera och rengöra toaletten. Dessutom kan du enkelt ta bort lukter genom att placera några gröna teblad i kylskåpet.

4. Att odla växter i huset

En fantastisk lösning för förbättrad luftkvalitet för varje hem. Du kan plantera den på balkongen, placera den i vardagsrummet eller dekorera ditt skrivbord med en vacker kruka.

Några typer av luftrenande inomhusväxter föreslås: Murgröna, Tusenskönor, krysantemum, prydnadspalmer,…

De har inte bara effekten av att gifter finns i luften, de frigör syre på natten för att ge dig en god natts sömn, .. . men också ett sätt att få in mer vitalitet i huset.

4. Använd eteriska oljor för att rena luften i ditt hem

Många eteriska oljor som cajeputolja, mentol, etc. har antibakteriella egenskaper, men visste du kan dessa oljor också minska bakterier i luften? Du kan använda en diffusor för eterisk olja för att ånga ditt hem, vilket kommer att främja många användbara effekter.

Dessutom finns det många fler utmärkta alternativ, såsom eteriska oljor som eukalyptus, kryddnejlika och lavendel som har visat sig hjälpa till att minska antalet dammkvalster i ditt hem.

Doften av eteriska oljor är behaglig, sprider sig för att minska stress, livsutrymmet blir avslappnat och lätt att sova.

5. Bivaxljus

I luften finns det mycket damm, fint damm som vi inte kan se med blotta ögat och även andra kemikalier. Den goda nyheten är dock att du kan använda bivaxljus för att neutralisera dessa giftiga föreningar.

Fördelen med rena bivaxljus är att det är luktfritt och nästan rökfritt, vilket blir lämplig även för familjer med medlemmar som är benägna att få näsallergier. Men när du använder bivaxljus för att rena inomhusluften måste du också notera följande 2 punkter:

Undvik först ljus som innehåller paraffin som härrör från petroleum.

För det andra, var försiktig när du tänder ljus, håll dig borta från brännbara föremål.

6. Håll alltid ditt husdjur rent

Djurägare vet att husdjurshår, hudceller eller parasitiska insekter – finns nästan överallt. Om du har en känslig näsa kan du vara allergisk mot dessa på sikt. Dammsug regelbundet golv, husdjurskrokar och möbler för att rengöra dem!

Slutsats

Förutom ovanstående tips för att rengöra inomhusluften finns det många andra sätt att hjälpa dig att minska luftföroreningar och skadliga ämnen: använda aktivt kol, begränsa skadliga rengöringskemikalier i hus etc. Ett eller flera sätt kan tillämpas för att säkerställa den bästa luftkvaliteten i hemmet. Lycka till och glöm inte att följa KnowInsiders för mer bra kunskap och tips!

By SVO
  • Vad kan man Använda en Airfryer till? Tips & Idéer

  • Effektiva Sätt att Minska Stress i Ditt Liv

  • Vad är en normal Blodsyrenivå? Allt du bör Veta!

  • Vad är klamydia? Infektioner, Symptom och Behandling

  • Vad är E. Coli? Symtom och Behandling

  • Vad är Shigella: Symtom, Behandling och Förebyggande