Bästa Sätten att titta på Youtube Anonymt [Tips & Råd]

Medan du tittar på videor på YouTube med normalt läge som standard, kommer systemet att spela in en historik över de videor du tittade på samt komma ihåg hur länge dina videor sågs osv.

Om du vill radera din YouTube-historik och dölja det som tillhör dig personligen kan du använda inkognitoläget på YouTube. Det finns flera sätt att titta på Youtube anonymt.

När du loggar in på YouTube-appen på din Android-telefon eller iPhone kan du aktivera detta inkognitoläge.

Det här YouTube-inkognitoläget låter dig använda YouTube som vanligt, men det viktigaste är videosökfrågan – din video visningshistorik kommer inte att sparas. Det du gör på YouTube försvinner när du stänger av det här inkognitoläget och all befintlig information på ditt YouTube-konto påverkas inte alls.

Medan du använder inkognitoläge på YouTube kommer YouTube-appen att agera som om du aldrig har använt ditt Google-konto för att logga in (i själva verket måste du logga in först för att använda det här läget). Alla dina aktiviteter i detta inkognitoläge är helt privata.

En sak du behöver notera är att när du är i inkognitoläge på YouTube, och du lämnar en kommentar till videon – klicka på Gilla eller Ogilla – klicka på prenumerera på en YouTube-kanal, du kommer att bli ombedd att logga in på ditt YouTube-konto igen.

Hur man aktiverar inkognitoläge på mobiltelefon

 

 

Om du använder YouTube-appen på din telefon kan du också dra nytta av inkognitofunktion i appen. Detta liknar att logga ut från ditt konto innan du surfar, men det är lite bekvämare. Vad du än gör i inkognitoläget är inte kopplat till ditt konto och kommer därför inte att användas för att anpassa din upplevelse.

 • Inkognitoläget på YouTube är aktiverat på exakt samma sätt på både Android-telefoner och iPhones.
 • Öppna YouTube-appen.
 • Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet.
 • Välj Slå på inkognitolinje.

Du kommer nu att växlas till inkognitoläge på Youtube. Klicka på ok för att bekräfta. Du kan börja titta på YouTube-videor som vanligt.

Om du vill stänga av detta inkognitoläge klickar du på inkognitoikonen igen i avatarens position och välj Stäng av inkognito.

Hur man aktiverar inkognitoläge på datorer

YouTube på datorn har inte inkognitoläget som mobilversionen, men vi har fortfarande lösningar för att aktivera det genom webbläsarens inkognitoläge.

De flesta webbläsare idag äger detta inkognitoläge med Ctrl + Shift + N tangentkombination .

När webbläsarens inkognitoläge är aktiverat kommer färgen på webbläsaren att ändras något för att skilja den från normal använda sig av.

Finns det något annat sätt att titta på Youtube anonymt?

Det första sättet att surfa anonymt på YouTube är att skapa ett engångskonto. Ett engångskonto är ett konto som du använder enbart för YouTube och du anger ingen personlig information. På så sätt finns det ingen koppling mellan din verkliga identitet och din YouTube-aktivitet.

Skapa ett nytt Google-konto på Android, iPhone, eller så är din dator ganska okomplicerad. Allt du behöver göra är att gå till Gmails webbplats och välja Skapa ett konto. Du kan sedan gå till YouTube och använda ditt engångskonto för att binge-titta på YouTube till fullo utan att behöva oroa dig för din integritet.

Logga ut från ditt Google-konto innan du surfar

Om du känner dig obekväm med att skapa ett helt nytt konto kan du bara logga ut från ditt vanliga konto innan du surfar på YouTube. På så sätt kommer din aktivitet inte att kopplas till ditt riktiga konto och din identitet.

Naturligtvis är den här metoden inte perfekt eftersom YouTube fortfarande kommer att kunna spåra din IP-adress. Det är dock ett snabbt och enkelt sätt att surfa anonymt på YouTube. Du kan använda en VPN eller proxy för att maskera din IP-adress och öka din anonymitet.

Använda appar från tredje part

Det finns tre populära tjänster tillgängliga på marknaden som tillåter människor att strömma videoinnehåll på YouTube utan spårning. Dessa appar är:

 • NewPipe – Android-app
 • Invidious – Webbplatstjänst
 • FreeTube – Desktop-app

Var och en av dessa appar erbjuder en liknande upplevelse, och de är alla bra för att få sekretess när du streamar på YouTube. Men för att hjälpa dig att välja mellan dem kommer vi att titta närmare på varje tjänst nedan.

 

NewPipe

 

NewPipe är en Android-app med öppen källkod för att använda YouTube utan att spåras av Google. Det är ett utmärkt sätt att strömma videor från YouTube utan annonser och utan att acceptera tvivelaktiga appbehörigheter från Googles officiella app.

 

Är NewPipe säker?

 

NewPipes kod publiceras på GitHub, vilket innebär att vem som helst kan verifiera och granska koden för att säkerställa att den är säker. Appens natur med öppen källkod är en stor tumme upp när det gäller säkerhet och transparens.

Med det sagt är det fortfarande möjligt att NewPipe-appen kan innehålla en sårbarhet som ännu inte har upptäckts. Men för tillfället har inget störande hittats och appen anses vara helt säker.

Är NewPipe tillgängligt på Google Play?

Nej. NewPipe är för närvarande endast tillgängligt via den officiella NewPipe-webbplatsen, vilket innebär att du måste ändra telefonens inställningar för att möjliggöra installation från okända källor.

Vi rekommenderar att om du bestämmer dig för att installera NewPipe, ändrar du dina Android-inställningar efteråt. Detta kommer att säkerställa att du inte installerar några andra opålitliga appar i framtiden.

Invidious

Invidious är ett alternativt gränssnitt med öppen källkod för YouTube. Det är ett bra alternativ för alla som vill titta på YouTube-videor anonymt.

Det är en helt webbaserad lösning som tillåter dig att strömma videor på YouTube utan att Google spårar dig. Och det ger dig en helt annonsfri YouTube-upplevelse.

Webbplatsen fungerar genom att proxyservera din anslutning till YouTubes servrar. Som ett resultat kan YouTube och Google inte spåra dig när du tittar på deras videor.

FreeTube

FreeTube är en stationär app som har funnits sedan 2017. Den ger ett alternativ användargränssnitt för YouTube utformat för att ge dig integritet genom att förhindra Google-spårning.

FreeTube-klienten är tillgänglig för Mac, Windows och Linux-datorer, och den har en mängd funktioner som låter dig njuta av YouTube som du normalt skulle göra – men utan någon information om att bli skördad.

Kan jag använda en VPN för titta på YouTube privat?

Ja! Även om du använder en tredjepartsapp som NewPipe för att streama YouTube, kommer Google fortfarande att kunna spåra din IP-adress. Detta kan tillåta Google att ta reda på vem som strömmar videor, även om du inte är inloggad på ett Google-konto.

En VPN förhindrar all spårning genom att dölja din riktiga IP-adress från Google när du använder NewPipe eller någon annan tjänst för att streama YouTube, vilket kommer att lägga till ytterligare ett lager av integritet när du streamar på YouTube via en tredjepartstjänst.

En VPN krypterar din trafik och dirigerar den genom en server på en annan plats. Detta gör att det ser ut som att du surfar från en annan plats än din faktiska plats. Detta gör det inte bara svårare för människor att spåra dig, utan det låter dig också kringgå geografiska begränsningar.

Om du till exempel försöker komma åt en video som bara är tillgänglig i USA, kan du använda ett VPN för att ansluta till en server i USA och titta på videon som om du vore där.

Det finns många bra VPN-leverantörer som erbjuder gratis provperioder, så det är viktigt att du gör din research innan du väljer en. Några faktorer som du kanske vill överväga inkluderar pris, hastighet, säkerhet och användarvänlighet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är YouTube ett utmärkt sätt att få tillgång till information, men om du inte behöver offra din integritet. Välj en av dessa metoder för att titta på Youtube anonymt.

By SVO
 • Så blir du expert inom tryck

 • Hur du Skapar Snabbare och Bättre Texter med AI-Skrivverktyg

 • 9 Enkla sätt att Snabba upp din Wi-Fi-Anslutning Hemma

 • Vad är Världens Första Kylskåp som Gjorts – Historia & tidslinje

 • 10 Dolda Chromebook Funktioner du måste Prova

 • Fakta om TikTok: Verkliga ägare, historia